Header Ads

Linkedin Nasıl Kullanılır?


İş dünyası içerisinde bir profesyonel gibi network iletişimi sağlamak için Linkedln nasıl etkili kullanılır? sorusunun yanıtını iyi bilmeniz gerekmektedir. Profesyonel bir çevreye sahip olmak, iyi bir profil oluşturmaktan geçmektedir. Sosyal ağların kariyer açısından ne kadar etkili olduğundan bahsetmeye gerek bile yok. Linkedin iş ilanlarını job search sekmesinden takip ederek kariyeriniz için daha iyi iş imkanlarına sahip olabilirsiniz. Bu nedenle, Linkedln gibi bir ağa dahil olduğunuzda şunlara dikkat ediniz.

1- Ücretsiz bir şekilde yayınlanmakta olan Linkedln mobil uygulamasını mobil cihazınıza yükleyebilirsiniz. Android, iOS, Windows Phone ve Blackberry için uygulamalarla çok daha sık iletişim ve etkileşim gerçekleştirebilirsiniz.

2- Yeteneklerinizi site kullanıcılarına göstermekte tereddüt etmeyin. Yetenek oylamalarının profil ziyaretçilerini, arttırdığını bilmelisiniz. Bunun yanı sıra yetenek sayfalarına siz de yazılar paylaşabilir ve tavsiye yazısı edinme ile ilgili önemli de bir adım atmış olursunuz. Böylece, Linkedln nasıl kullanılır? için önemli bir işlev yerine getirilmiş olur.

3- Eğer bir blog yazarıysanız, zaman akışı ve gruplarda yapacağınız paylaşımlar, çok daha fazla insana ulaşmanız anlamına gelecektir. İçerikleriniz dikkat çekici ve faydalıysa, çok daha katkı sağlayıcı olacaktır. Sıkı takipçilerinizin olması, çok daha fazla referans anlamına geleceğini unutmayın.

4- Şirketler tarafından oluşturulmuş olan sayfaları ziyaret ederseniz, bunu çeşitli beğeni ve yorumlarla desteklerseniz, fark edilme yüzdeniz çok daha yükselecektir. Şirketlerin insan kaynaklarından bir teklif almanız da şaşırtıcı olmayacaktır.

5- .Görüntülenen ve incelenen profiller önemsenmiştir. Sizin profilinizi görüntüleyen kişilerle iletişime geçmek, mesaj atmaktan geçer. Profesyonel bir kariyere adım atmanızı sağlayabilecek olan bu adım, oldukça önemlidir. Profesyonel Linkledln kullanımı da böyle mümkün olmaktadır.

6- Çeşitli gruplara katılmanız, hem çevrenizin gelişimine hem de birçok konuda bilgi sahibi olmanıza neden olacaktır. Gruplara dahil olmakla beraber; yorumlarda bulunmak, beğenilerle karşı tarafa ilgili görünmek, ilgili sorular sormak sizi dikkat çekici yapacaktır.

7- Ana sayfada bulunan çok sayıda haber akışı bulunur. Takip etmekte olduğunuz veya çevrenizde bulunan kullanıcıların güncellemeleri hakkında yorum yapmanız oldukça önemlidir. Bu konuda girişken olmanız, size katkı sağlayacaktır. Çeşitli güncellemelerin beğenilmesi, fazla dikkat çekici olabilmektedir. Bu yol, profilinizin çok daha derinlemesine incelenmesi için verimli olacaktır. Yazımızda belirttiğimiz 7 maddeye dikkat ederek Linkedin nasıl kullanılır sorusunun tüm gerekliliklerini yerine getirebilir ve kariyerinizde başarı ile yükselebilirsiniz.

Hiç yorum yok