Header Ads

Facebook’un Sonu Ne Zaman Gelecek?

Facebook’un Sonu Ne Zaman Gelecek?
Dünyada sosyal ağ denince akla gelen ve Mark Zuckerberg tarafından 2004 senesinde kurulan Facebook, teknolojinin diğer alanlarında da büyümesini sürdürüyor. Bu büyüme hisse sahiplerini de oldukça zengin etmiş durumda. Bu dev şirketle ilgili olarak Facebook’un sonu ne zaman gelecek? soruları da akla geliyor.

Konuyla ilgili olarak bu sosyal ağa ömür biçme Princeton Üniversitesi tarafından ele alınmış. Burada profesörlük yapan John Cannarella ile Joshua Spechler, çeşitli çalışmalar imza atarak bir sonuca vardı. Bu ön görüye bakıldığında 2017 ve 2018 seneleri arasında Facebook’un üye sayısından yüzde 80 gibi bir bölümü kaybetmiş olacak. 2023 senesinin sonlarına doğru ve 2014 yılının ilk ayında ciddi bir kitle kaybeden dev şirket, sahibi olduğu Instagram’ın büyümesine devam etmesi ile bir nebze avunuyor olmalı.

İnternetteki sosyal ağların ne ölçüde popüler oldukları ve ne zaman kan kaybetmeye başladıkları ile ilgili olarak da araştırmalar yapan ikili, vardıkları sonucu açıkladı. Buna göre 2020 senesinde Facebook, hayatımızdan büyük ölçüde çıkmış olacak. Her e kadar Facebook’un düşüşte olduğu kabul edilse de 6 sene gibi bir zaman dilimi de biraz kısa gibi görünüyor. Yani Facebook ne zaman kapanacak? şeklinde soruları olanlara, fikir vermek açısından bu araştırma yol gösterici olabilir.

Hiç yorum yok