Header Ads

Facebook Trending Özelliği Nedir?


Facebook kullanıcıları tarafından eksikliği konusunda sıklıkla dile getirilen eleştiriler yerini bulmuş oldu. Facebook Trending özelliği, şimdi çok daha kullanışlı bir sosyal ağ için kullanıcılara sunuldu. Bu işlevle beraber, ilgi alanlarınız çerçevesinde sizlere konuların listesini sunuyor.

İzlediğiniz, ilgilendiğiniz TV dizilerinden hobilerinize kadar geniş bir alanda konuların listelenmesini sağlayan Trending Özelliği, haber kaynağınızın hemen sağ üst bölümünde bulunuyor. Burada istediğiniz konuyu açarak, çok daha detaylı uzantılara ulaşmanız sağlanmış oluyor. Facebook tarafından öncelikli olarak kullanıma sunulacak olan ülkeler ise; ABD, Hindistan, Avusturalya ve İngiltere şeklinde seçilmiş. Mobil cihazlarında bu özelliğin kullanımı ile ilgili yapılan testlerin de devam ettiği ve kısa sürede bu alanda da özelliğin işlevsel hale geleceği belirtildi. Özelliğin aynı zamanda, hem beğenilerinizle ilgili olarak hem de arkadaşlarınız tarafından yapılan paylaşımlara uygun sayfalarla buluşturuluyorsunuz.

Facebook’un uzun süredir Twitter karşısında yenilgilerinden bir tanesi olarak gösterilen bilgi özelliklerinden birisini kullanıma sunarak, önemli bir adım attığı konuşulmaya başlandı. Aslında bu yeniliğin oldukça uzun bir zamandır beklendiğini söylemek de yanlış olmayacaktır.

Hiç yorum yok