Header Ads

Google Kendimi Şanslı Hissediyorum Neden Para Kaybettiriyor?


Dünyanın en popüler ve en fazla ziyaret edilen arama motoru durumunda bulunan Google, “Kendimi Şanslı Hissediyorum” tuşunu kullanıcıları ile uzun zaman önce buluşturdu. Peki, bu tuş ne işe yarar? Google’a neden para kaybettiriyor?

Sürekli olarak gerçekleştirdiği satın almalara ve yeni servislerle kullanıcıları için çok daha verimli bir internet deneyimi oluşturmaya çalışan arama devi, uzun süreden beridir, “Kendimi Şanslı Hissediyorum” tuşu ile hizmet vermekte. Bu tuşun işlevine baktığımızda, reklamsız şekilde Google’da gezinti yapmayı sağlayan bu tuş, aslında dünyaca ünlü olan bu arama motoruna ciddi anlamda bir para kaybettiriyor. Dünya genelinde her 100 kişiden birisi tarafından kullanılan bu tuş, reklam görmeden kullanıma fayda sağlıyor. Bazen ise “Google anında arama” kapalı durumdaysa doodle sayfasına yönlendiriliyorsunuz.

Google’ın bu tuşu, zarar etmesine rağmen kullanımda tutması hakkında çok sayıda görüş bulunuyor. Google tarafından sunulan bu tuşun kaldırılmasının ziyaretçiler tarafından yadırganmaması için olduğunu söyleyenler var. İnterneti her zaman çok daha kaliteli hale getirmek için adım attığını söyleyen Google’ın bu politikasına devam ettiğini belirtenler de bulunuyor. Ne sebepten olursa olsun, yıllık 110 milyon dolar, bu arama devi için önemli bir miktar olmayabilir ancak sıradan bir kazançla hayatına devam eden dünyanın yüzde 80’i için durum böyle değil.

Hiç yorum yok