Header Ads

Facebook Videoları Otomatik Oynatmayı Kapatma

Merhaba arkadaşlar bilindiği gibi facebook yakın bir zamanda videoların otomatik bir şekilde oynatılmasını aktif etti. Otomatik oynatma sorunu hem facebook mobil hemde internet tarayıcısı kullananları etkiliyor. Ancak bir çok facebook kullanıcısı videoların kendiliğinden oynamasına olumsuz karşılamıştır. Facebook’un yapmış olduğu bu yenilikle cep telefonumuz wi-fi üzerinden bağlıyken ayrıca bilgisayarınızda facebook açıkken videolar sessiz bir şekilde kendiliğinden oynamaya başlıyor.Mobil ve pc için yapılan bu özelliği kapatmanın yolunu anlatmaya çalışacağız.

Öncelikle arkadaşlar facebook’a giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede bildirim ikonlarının yanında bulunan aşağıya doğru gösteren ok simgesine tıklıyoruz. Daha sonra arkadaşlar AYARLAR yazısına tıklıyoruz. Ve sol tarafta en altta Videolar yazısına tıklıyoruz.

Facebook Mobil Uygulama indir

Bu sayfada aşağıda görmüş olduğunuz görüntü ekranlarınıza gelecek. Bu sayfada gördüğünüz AÇIK butonuna tıklayıp KAPALI seçeneğini seçip bu özelliği kapatabilirsiniz.



Not: Bu özelliği kapatma seçeneği sadece pc ile facebook’a giriş yaptığınızda geçerli olacaktır. Mobil ile facebook’a girenlerin de videoları otomatik olarak oynatma özelliğini kapatmaları için Facebook uygulamasındayken MENÜ butonuna tıklayınız sonra VİDEO OTOMATİK OYNATIMI seçeneğine basınız. Bastıktan sonra AÇIK, KAPALI veya Sadece Wi-Fi seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.

Hiç yorum yok