Header Ads

Google’dan Kullanıcı Adına Paylaşım Patenti


Google’dan Kullanıcı Adına Paylaşım Patenti
ABD Patent ve Tescil Ofisi (USPTO) üzerinden yapmış olduğu patent başvurusu kabul edilen Google, “sosyal ağ içerisinde, kişiye özel tepkilerin algılanarak, otomatik varsayımlarla tepki oluşturma” şeklinde karmaşık bir özetleme tanımlanan konuda, kullanıcılar adına paylaşım patenti hakkına kavuştu. Bir çeşit vekalet olarak da görülebilecek durum, tüm kişisel verilerinizin taranması ve sizin adınıza çeşitli cevaplar verilmesi mantığına dayanıyor.

Google Bizi Mi Düşünüyor
Google kullanıcı adına paylaşım patentinin, sosyal ağ kullanıcıları üzerinden paylaşım yapabilme hakkını kapsadığı görülüyor. Örnek vermek gerekirse; Bir arkadaşınızın özel günü ile ilgili kutlama yapılacak veya yeni girmiş olduğu işle ilgili paylaşımına cevap verilecek. Bu durumda devreye Google giriyor ve sizin yerinize en uygun cevabı vermeye çalışıyor. Özel mesajlarınızdan tutun da genel paylaşıma açık tüm mesajlarınızı değerlendirecek olan Google, bu şekilde sizin adınıza paylaşım yapabilecek. Yani, oldukça özel bilgiler Google tarafından kullanılması da bir nevi güvence altına alınmış oluyor.

Patent İle Yeni Buluşlar Koruma Altında
Google yenilikçi adımlarını patent başvuruları ile koruyor. Bu sayede dünya devi firma yeni buluşlarının başka firmalarca ele geçirilmesinin önüne geçmiş oluyor. Bununla birlikte benzer bir uygulama geliştirmek isteyen firmalar patent sahibine ödeme yapmak zorunda. Google istediği firmaya ücreti ile bu uygulamayı satabilir. Lakin dünya devinin bu özelliği sadece kendisinde kullanıp pazara sahip olma yolunu seçeceğini öngörmek hiçte zor değil. Herşeye rağmen google sürekli kendini geliştirerek kullanıcılarına daha iyi deneyimler sürdürme hedefi ile tam yol ilerliyor diyebiliriz.

Hiç yorum yok