Header Ads

Yeni Nesi Kitkat İOS’u Geride Bıraktı


Akıllı cihazların son gözdesi olan Android Kitkat, Apple firmasının meşhur İos7.1 ine kafa tuttu. İnformation week bu hafta yaptığı araştırmaların sonuçlarını dünyaya sundu. Kitkat ve İos’un testlerinin sonucunda pek çok açıdan Kitkatİos7.1 den çok daha iyi bir konuma sahip olduğu anlaşıldı. Oldukça kapsamlı bu teste farklı cihaz ve operatörlerin katkıları sağlandı. Yapılan açıklama testin güvenirliğini ve kalitesini gözler önüne seriyor. Söz gelimi testlerde tam 2500 cihaz ve 600’den fazla operatörün yer aldığı belirtiliyor. 

Sonuçları
Yapılan çalışmalar sonucunda Anroid Kitkat, %0.7 gibi iddialı bir hata payına sahip. Yani Kitkat hatayı en minimal seviyede tutan bir sistem görüntüsü çiziyor. Apple’nin İOS 7.1 i ise Kitkat’ın epey bir gerisinde söz gelimi %1.6 lık bir hata oranına sahip. Ancak şunu da belirtmekte fayda var ki, Android Gingerbread 2.3 ün hata oranı ise 1.7 yani İOS’un gerisinde kalıyor.
Tabletler Telefonlardan Daha Az Akıllı Çıktı
Yapılan araştırmalar ilginç bir gerçeği de gözler önüne serdi. Bu testler hem akıllı telefon hem de tabletler üzerinde gerçekleştirildi. Ve görüldü ki Tabletlerin performansı ve hata payı akıllı telefonlara oranla çok daha fazla. En Çok hata ise oyun uygulamalarında ortaya çıkıyor. Öte yandan Kitkat’ın en iyi performans gösterdiği cihaz ise İphone 5 olduğu açıklandı.

Hiç yorum yok