Header Ads

İnceleme: Sahibine Günde 50.000 Dolar Kazandıran Oyun Flappy Bird


Kuşkusuz yapımcısı Dong Nguyen Mart 2013'te 800kb'lık Flappy Bird adını verdiği oyununu piyasaya sürerken 8,5 ay sonra kendisini dünyanın tanıdığı biri haline getirebileceğini ve oyun sayesinde ayda 1,5 milyon dolar gelir kazanacağını tahmin edemezdi. Mobil oyun piyasasında fenomen olan oyunlar listesinde ilk sırayı zorlamış bir oyun Flappy Bird oyunu'nu detaylı inceledik ve şuan yayından kaldırılan APK dosyasını da inceleme yazısı içerisine ekledik.

Flappy Bird Nasıl Çıktı?

İlk olarak iPhone kullanıcısını hedefleyerek iOS platformunda geliştirilen bu oyun 2,2 MB'lık bir boyuta sahipti. Android platformuna uyarlandığında ise boyutu sadece ve sadece 890kb'tı. 8,5 ay içerisinde ortalama 80 milyon kişi tarafından indirildi ve sadece appstoreda ki yorum sayısı 50bini geçmişti. Tamamen ücretsiz sunulan oyun, oyun içi reklamları sayesinde günde 50 bin dolar kazandırır hale gelmişti.

Flappy Bird nasıl oynanır?

Oyun ikonuna tıkladığınızda Start butonuna basarak oyunu direk başlatıyorsunuz. Evet bu kadar kolay. Dokunmatik ekrana her dokunuşunuzla kuşun kanat çırpma hareketini simule etmiş oluyorsunuz ve Super Mariodan bildiğimiz yeşil borulara takılmadan kuşunuzu olabildiğince uçurmaya çalışıyorsunuz. Takılmadan geçtiğiniz boru sayısı ise skorunuz oluyor. Start butonu dışında oyunda sadece 4 buton daha var. İstediğiniz zaman duraklatmak için Pause butonu, oyunu puanlamak için Rate butonu, en yüksek skorları görebilmek için Score butonu ve paylaşım yapmanız yarayan Share butonu.

Flappy Bird en yüksek skorlar

Youtube'da birçok efsane video geziyor bu konuyla ilgili bir kısmının fake olduğu öne sürüldü. Fakat Flappy Bird oyununun en yüksek skoru resmi olarak teyit edilmese de 999 olarak biliniyor. Yani kuşu bir engele taktırmadan 999 boru geçilmiş.

Flappy Bird oyununun başarısının sırrı ne?

2014 yılının başlarında mobil platformlarda duayen olmuş Angry Birds, Fruit Ninja gibi oyunları geride bırakarak Çin ve ABD gibi ülkelerde en çok indirilen oyun olan Flappy Birdün başarısının sırrı aslında tek kelimeyle basitlik. Günümüzde yüz binlerce dolar harcanarak yapılan 3D mobil oyunlara kıyasla Flappy Birdün hitap ettiği kitle, sadece gamerlar değildi. Oyun yapılırken basitlik ve kolay oynanabilirlik üzerine kurulmuştu çünkü. Dolayısıyla beyin-el koordinasyonu sağlayabilen 4-5 yaşındaki bir çocuk bile bu oyunu kolayca oynayabiliyordu.

Flappy Bird neden kaldırıldı?

Yapımcısı sürpriz kararını 22 saat öncesinde twitter hesabından attığı bir tweetle duyurdu. Bu andan itibaren oyunun download rakamları ve Dongun twitter takipçi sayısı patlama yarattı.

Gerekçe olarak birçok spekülasyon ortaya atılsa da Dong sonrasında attığı birkaç twit ile ani şöhretin sade hayatını mahvetmesini gerekçe gösterdi. Son olarak dediğini yaparak 8 Şubat 2014te oyunu Google playstore ve Apple App marketten kaldırdı.

Flappy Bird APK

Her ne kadar resmi olarak kaldırılmış olsa da orijinal APK dosyasını ben gibi muhafaza edenler oldu.(: Aşağıdaki resme tıklayarak flappy bird apk dosyasını indirebilirsiniz. İyi eğlenceler.

http://bc.vc/qVzFMWf

Hiç yorum yok