Header Ads

İnceleme: Smush Hit (Android)


Android oyunlar içerisinde oldukça beğenilen ve kısa sürede popüler olan Smash Hit oyununu inceledik. Geliştiricisi olan Mediacore Games oyunu Mart 2014te piyasaya sürdü ve birkaç ay içerisinde android marketteki en çok indirilen android oyunlarından biri haline geldi. Bu kadar çok tutulmasının sebebini biz sıradan oyunlardan farklı olarak özgün birşeyler üretilmesine bağlıyoruz. Camlardan oluşan mistik bir ortamda tek amacınız önünüze çıkan engelleri ve hedefleri metal bilye toplarınızla parçalamak. Kulağa çok basit geliyor değil mi? Ama oyun bu kadar basit değil tabi ki..

Kontroller
Oyunda yön kontrolü yapmadan tek doğrultu da gidiyorsunuz, odaklanmanız gereken tek şey metal toplar. Tabi oyun dinamiği doğrudan fizik kurallarına bağlı olduğu için limitli top sayısı ile hedefleri vurmak o kadar kolay olmuyor. Genelde kenarlarda bulunan piramit şeklindeki camları kırdığınızda fazladan top kazanabiliyorsunuz fakat bu piramit camlara fazla yoğunlaşınca önünüze çıkan engelleri vurmayı unutabiliyorsunuz. Engellerden kasıt; yatay ve dikey hareket eden plakalar, açılması gereken kapılar ve dnaya benzer camdan engeller mevcut ve hepsini yok etmeniz gerekiyor.

Oyunun birbaşka özelliği ıskalamadan vurulan 10 hedeften sonra, attığınız top sayısı artıyor ve tek seferde ikili, üçlü top atıyorsunuz. Tabi bu şekilde engelleri ıskalama oranı düşüyor. Bu özellik en çok hareket eden hedefleri vurmakta işe yarıyor.

Premium Version
Oyun 13 bölümden oluşuyor ve ücretsiz bir android oyunu, fakat oyun yapımcıları premium olarak bir de ücretli versiyonunu sunmuşlar. Premium versiyonunda bölümlerde kaldığınız yerden başlama özelliği geliyor, ücretsiz oyundaki gibi sıfırdan başlamak zorunda kalmıyorsunuz. Fiyatı da 4,29tl.

Oyun Grafikleri
Oyun ayarlarından düzenleyebildiğiniz 3 farklı grafik ayarı ile (düşük/orta/yüksek) telefonunuzun güç tüketimini azaltabiliyorsunuz. Oyun grafikleri, sadece camlardan oluşan bir ortam için (ne kadar iyi olabilirse artık) gayet iyi dizayn edilmiş. Özellikle cam kırılma efektleri enfes. Oyunu oynadığımız süre içerisinde herhangi bir buga da rastlamadık.

Final
Birçok oyun yapımcısı ücretli/ücretsiz versiyon şeklinde oyun geliştirerek android markete sunuyor ve genelde ücretsiz versiyonunu indirdiğinizde sürekli oyun içerisinde size birşeyler satmaya çalışan veya premium versiyona geçmenizi öneren reklamlarla boğuyor. Mediacore Games firması ise premium versiyonunu tamamen farklı bir oyun gibi ayrı bir kategoriye koyup, premium versiyonunu alıp almamayı tamamen kullanıcı insiyatifine bırakıyor. Bu ince nüans bizden tam puan aldı.

Hiç yorum yok