Header Ads

Ping ile Google Botlarını Siteye Çağırma



Google botları; internet sitelerini inceleyen ve yeni girilen yazıların incelenerek arama sonuçlarına ilave edilmesini sağlayan botlardır. Sitenizi güncel tutmadığınız durumlarda bu botların sitenize gelme süresi uzayacak bu sebeple yeni girdiğiniz yazılarınız uzun süre arama sonuçlarında çıkmayacaktır.

Güncel bilginin hit getirdiği ve bu yüzden çok önemli olduğu günümüzde SEO ayarları ve sitenin hızlı indekslenmesi olmazsa olmaz önceliklerden birisidir. Sitelerinize günde bir veya iki defayı geçmeyecek şekilde ping siteleri aracılığı ile pingletebilir ve arama motoru botlarını (bilinen başka bir isimle örümceklerini) sitenize çağırabilirsiniz.

Ping sitelerinde yapmanız gereken site başlığı yada sloganı bilgilerinizi, anahtar kelimelerinizi girmeniz ve ardından ping botununa tıklamanızdır. Yapmanız gereken bu kadar basittir ve tek tuşla yüzlerce sitenin botları sitenize çağrılmaktadır. Bu işlemleri günde bir kez yapar ve sitenizi güncel ve özgün içerikle doldurursanız kısa sürede arama sonuçlarına eklene bir site sahibi olabilirsiniz.

Ping Site Önerileri;
ping sitelerinde URL kısmına başında “www.” olarak sitenizi yazıp “Start” / “Go” butonuna tıkladığınızda, yüzlerce arama motoru botlarını çağırarak, sitenizi / blog’unuz hızlı bir şekilde arama motorlarına indeksletebilirsiniz.

Hiç yorum yok