Header Ads

Çift Ekrana Sahip Olan İlk Telefon

YotaPhone 2‘nin piyasaya çıkan ilk çift ekranlı cep telefonu olduğunu biliyor muydunuz? Yota Devices isimli telefon firması tarafından geliştirilmiş olan YotaPhone 2 Londra’da düzenlenmesi beklenen bir etkinlik ile 3 Aralık tarihinde ilk defa CES 2013’te tanıtılmış olan çift ekranlı akıllı telefon modelinin yeni nesil versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlandığını duyurması büyük heyecan yaratmıştı. Cihazın  net olarak etiket fiyatı ise hala akıllarda soru işaretleri oluşturmaya devam ediyordu.

Bu cihazın öncesinde piyasaya sürülmüş olan YotaPhone isimli cihaz arka tarafına konulmuş olan elektronik kağıt ekranı sayesinde büyük bir ilgi görmeyi başarmıştı. Devamlı çalışmakta olan bu elektronik ekran öndeki ekranın ise tamamlayıcısı olarak yer alıyordu. Piyasaya yeni sürülmesi beklenen bu telefon modelinde ise yine benzer tür bir ekran yer alacak. Ancak bu model ile birlikte telefon hatlarında da bir yumuşama olduğu gözümüze çarpıyor. En fazla belli olan yumuşama ise telefonun kenarlarında kendini belli ediyor. Bu telefonun kenar bölümleri bir önceki modeline bakılırsa daha yuvarlak olarak üretilmiş. Bu yuvarlatılmış olan kenarlar da telefona daha modern bir görünüş katmaya yetmiş gibi gözüküyor.

Firmanın Android işletim sistemini tercih ederek kullanması beklenen telefonda, üretici firma olan YotaPhone modelinde  1.7 Ghz Krait çekirdeği bulunan Snapdragon işlemciyi kullandı ve bu işlemci için 2 GB RAM özelliği ile 32 GB’lık dahili depolama alanı kullandı. YotaPhone 2 modelinin ise bu donanımların çok  üzerinde olması merakla bekleniyor.

Hiç yorum yok