Header Ads

42 Bin Araç Bir Örümcekle Baş Edemedi

Otomobil endüstrisinin köklü firmalarından Japon Mazda firması, bir örümcekle başı belaya girdi. Firmanın açıklamasında, araçların havalandırma hortumuna örümceklerin ağ örmesi sonucunca, yakıt deposunda çatlamalara neden olması tehlikesi ile karşıya karşıya kalındığı belirtildi. Uzun çalışmalar sonucunda bu sorunun giderilememesinden dolayı firma tam 42 bin otomobili geri çağırmak zorunda kaldı.

Hangi Mazda Modeli Geri Çağrıldı?
Mazda’nın geri çağırdığı örümcek testinden geçemeyen modeli ise 2010 ve 2012 yılları arasında üretilen Mazda 6 modelleri. Firmanın sadece minik bir örümcek riskinden dolayı neden böyle bir karar aldığının sebebi ise, sarı keseli örümcek türleri, aracın hidrokarbon maddesine karşı koyamıyorlar ve aracı bulup yerleşiyorlar. Dolayısı ile bu örümcekten kurtulmak pek mümkün görünmüyor.

Riskleri Nedir?
Basit bir problem gibi duran sorun esasında, büyük bir tehlike taşıyor. Yapılan açıklamada sarı keseli örümceğin ördüğü ağlar, yakıt deposu üzerinde basınç oluşturuyor. Bunun sonucunda ise yakıt sızıntısı ve hatta yangın bile çıkması söz konusu. Ancak yetkililer şuana kadar yangın yada bu neden kaynaklı her hangi bir şikayet yada ihbar almadıklarını dile getirdiler. Daha öncede benzer bir sorunla karşılaşılmış ve örümceklere karşı bir türlü çözüm bulunamamıştı. Aradan geçen zaman içerisinde net bir çözüm bulamayan yetkililer, son olarak araçların yazılımlarını güncelleyerek basınç oluşmamasını garanti altına almaya çalışacak.

Hiç yorum yok