Header Ads

İnternet Güvenilirliğinde Büyük Çatlak

İnternet dünyada milyonlarca insanın aynı anda kullandığı devasa bir okyanus. Ancak her ne kadar güvenlik tedbirleri alınsa da mutlaka bir şekilde çatlaklar ortaya çıkabiliyor. Özellikle Facebook gibi sosyal ağ kullanıcıları yada Google, Yahoo, Amazon gibi sitelere üye olanlara ise İngiltere’den büyük bir uyarı geldi. Dünyanın en büyük televizyon ve belgesel kanalı olan BBC, tüm kullanıcıların acilen şifrelerini değiştirme uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada OpenSSL kullanan servis vericileri, web adreslerine girerek kişilerin bilgilerine erişebildiğini duyurdu.

Herkes Değiştirmeli


Google’nin bazı kuruluşları uyardığı ve durumun beklenmedik sonuçlar çıkarabileceğini belirttiler. Uyardıkları kurumların en kısa zamanda OpenSSL’lerini değiştirmeleri gerektiğinin altı çizildi. Bir uyarı da Yahoo dan geldi. İnternet üzerinden e-posta kullanan ve bankacılık işlemleri yapan yüksek güvenlik kurumlarına uyarı gönderildi. Bu güne kadar ki en büyük çatlak olarak belirtilen haberde, herkesin en kısa süre içerisinde tüm internet şifrelerinin değiştirilmesinin faydalı olacağı belirtiliyor.
Korkunç iddia

Web uzmanı olan Tony Mcdowell ise durumun çok daha vahim olduğunu belirtiyor. Bu açık sayesinde herkesin Hacklenebileceğini ve dinlenebilmesinin mümkün olduğunu belirtti. Bu internet çatlağının yeni olmadığını tam iki yıldır bulunduğunu ve internet sitelerinin %66 sının hacklenmiş olabileceğini belirtti. Hackerler arkalarında iz bırakmadıklarında dolayı ne kadar bilginin ele geçtiğinin ise öğrenilemediğini konuşmalarına ekledi. Kanada’da ise pek çok online işlemlerin durdurulduğu gelen haberler arasında.

Hiç yorum yok