Header Ads

Facebook’ta Özel Mesajlaşma Kalkıyor Mu?

En büyük sosyal ağlardan olan, dünya devi Facebook çok tartışılacak bir karara imza attı. Facebook kullanıcılarının en çok kullandığı özellik şüphesiz özel mesajlaşmadır. Ancak Facebook bu özelliği kaldırmaya hazırlanıyor. Günümüz de 1 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile devasa bir sosyal ağ konumundaki Facebook, hem web yolu ile hem de mobil uygulaması ile hizmet veriyor. En önemli iletişim araçlarından biri olma özelliğine de sahip Facebook, yayınladığı bu karar ile tepki çekeceğe benziyor.

Kullanıcılar Ne Yapacak?

Facebook bu uygulamanın sadece Facebook Mobil kullanıcıları için geçerli olacağını dile getirdiler. Yani web sayfasından bağlanan kullanıcıları etkilemeyecek. Ancak mobil uygulama da ise kullanıcıların yapması gereken şey, Facebook Messanger i kurmak. Kurmayan kullanıcılar bu özellikten faydalanamayacak.

Iphone ve İos da Yolda

Kademeli olarak bu uygulamaya geçecek olan Facebook, zorunlu kıldığı bu sistemi Android, Windows Phone ve İos platformlarında da çok yakında gerçekleştirecek. Böyle bir uygulama zorunluluğun sebebi ise aslında açık. Facebook’un amacı Facebook Messanger sistemini yaymak ve özel mesaj özelliğini Facebook’tan ayrı bir konuma taşımak. Bilindiği üzere Facebook messanger sistemi çıktığında fazla rağbet görmemişti. Çoğu kullanıcı için zaten facebook’ta bulunan bu uygulamayı ayrıca kullanmak gereksiz görünüyordu. Durumun farkında olan yetkililer ise zorunlu hale getirerek bu süreci hızlandırmayı planlıyor. Uygulamaya geçiş kısa süre içerisinde başlayacak.

Hiç yorum yok