Header Ads

Yapay Işıkla Telefon Şarjı

3M Şeffaf Optik Filmler kullanılmasıyla, akıllı telefonların şarj edilmesi, ışık kaynaklarıyla mümkün olacak. İster güneş ışığı ister herhangi, bir yapay ışık, telefonun şarj edilmesinde kullanılabilecek.

Akıllı telefonların her geçen gün çok daha gelişmiş özelliklere sahip olmasına karşın, yeterli batarya ömrüne sahip olmaması, teknolojinin daha az verimli kullanılmasına neden oluyordu. Şimdi ise SunPartner Technologies isimli Fransız şirket, geliştirmiş olduğu teknoloji ile hem yapay ışıkta hem de güneş ışığında telefonların şarj edilmesini mümkün kılıyor. Bir çeşit solar panel haline gelmekte olan telefonların batarya sorunu da ortadan kalkmış oluyor. Lisans sözleşmelerinin yapılması beklenen bu teknolojinin, çok sayıda akıllı telefon üreticisini de harekete geçirmesi bekleniyor.

Telefon bataryalarının ömrünün uzaması konusunda çok sayıda araştırmayla, özellikle de son zamanlarda sıklıkla karşılaşmaktayız. Bunlardan çoğunun hayal olarak kalacağı ve sadece ilginç haber şeklinde paylaşıldığını da unutmamak gerekir. Bu açıdan bakıldığında, telefonların bataryası hakkında yaşanan sorunların henüz kısa vadede sonuca ulaştırılamayacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Hiç yorum yok