Header Ads

Akıllara Zarar Cep Telefonu Kamera Tasarımı

Telefonlarda bulunan kamera mekanizmaları, genel olarak arka kısıma yerleştirilmiş olan kamera açıklığı veya giriş seviyesindeki fiyatlara sahip değil ise de yakınında bulunmakta olan bir flaştan meydana gelir. Ancak artık bu yapıların dışına çıkmış olan bir iki adet model üretildi ancak sayıları ise gerçekten fazla değildi. Çin’de ön siparişleri almaya başlayan DOOV CD V1 ismindeki akıllı telefon ile çok ilginç bir kamera mekanizması geliyor.

180 derecelik açısı ile yukarı doğru dönebilen kameraya sahip olması ile dikkat çekmekte olan model, bu özelliği sayesinde 13 megapiksel özelliği mevcut ve optik görüntüyü sabitleyebilme teknolojiside içererek arka kameradan selfie çekmeyi mümkün hale getiriyor. Üstelik bu mekanizmanın çift tonlamaya sahip flaş özelliğide mevcut. Kameranın alt bölümünde yer almakta olan flaş ise 180 derece açı ile dönmekte olan bölümde yer bulmuş, selfie’lerinizi düşük ışık olan zamanlarda çok daha fazla net bir şekilde çekmeye olanak sağlıyor.

Çin Devleti’nde Jingdong Mall isimli perakendecinin üzerinden ön siparişlere açılmış olan DOOV CD V1’in satış fiyatı 1999 Yuan dolar ile bakarsak 326 dolar civarında. Bu hoş olan cihazın diğer özelliklerinin arasında 5 inç boyutunda 720p ekranı, 2 GB RAM özelliği, 16 GB dahili disk kapasitesi(microSD desteği maalesef yok), 1,5 GHz hızına kadar da ulaşabilen 64 bit’e sahip olan MediaTek MT6732 isimli işlemcisi öne çıkmayı başarıyor. Metal bir çerçeveye sahip olan cihazın kalınlığı ise 8,3mm olarak açıklanmakta.

Hiç yorum yok