Header Ads

İnternet Magna Carta’sına BBC Desteği


İnternet ağı World Wide Web’in mucidi olan Sir Tim Berners - Lee bilim dünyasını büyük bir adımla öne atan bu icadının 25.yıl dönümünde internet kullanıcılarını oldukça ilgilendiren bir çağrıda bulundu. BBC kanalının bir sabah programına katılan Berners – Lee internet kullanıcılarının haklarını korumak için internet hakları olarak bir MagnaCarta yaratılması için duyuruda bulundu.

İnternet Gözetimleri Protesto mu Edilecek?
Amerika’nın eski bir istihbarat çalışanı olan Edward Snowden’ın çalıştığı eski kurumunun bir takım belgelerini sızdırmasıyla devlet gözetimine karşı eleştirilerde bulunan Berners- Lee daha sonradan da Snowden’ın bu tarz faaliyetlerinin kamu yararına olduğuna karar vererek destek sağlamıştı. Bu olaydan sonra da Tim Berners – Lee özellikle internet kullanıcılarını harekete geçmeye ve bu tarz gözetimlere karşı protesto etmeye çağırdı.

Birileri Bizi Gözetlemesin

Protesto çağrısının gerekçesi olarak nötr bir internet ortamına sahip olduğunu belirten bu bilim insanı internet kullanıcılarının “biri bizi gözetliyor” hissine kapılmadan bu teknolojiden faydalanabilmeleri gerektiğini ifade etti. Bu tarz gözetimlerin internetin sahip olduğu demokratik doğasını tehdit ettiğini savunan Berners – Lee 25 yıl önce internetin insanların yaşamının her alanında böylesine büyük yer edeceğini söyleyene “deli” gözüyle bakıldığını ifade etti. Bu açıklamaların ardından internet kullanıcıları hakkında onların artık ortak bir kavşağa ulaştıklarını belirten bu mucit internet ortamının birbirine bağlı insanlığı temsil eder nitelikte olduğunu ve aynı zamanda harika ve korkunç olmak üzere 2 zıt özelliği de bir arada barındırdığını söyledi.

Hiç yorum yok