Header Ads

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri



Affiliate (Satış Ortaklığı): Maalesef bizim ülkemizdeki insanların dolandırıcılık maceraları çok fazla olduğundan bilindik siteler haricindeki yerlerden alışveriş yapmaya korkuyorlar. xticaret tarzı Türk sitelerindeki satış ortaklığıyla para kazanmak çok zor. İngilizce biliyorsanız yabancı sistemlerle olabilir. Adwords de genelde affiliate çalışanları banlıyor. satış ortaklığı işini tavsiye etmem.

Oyunlar: Ülkemizde oyunlarla para kazanma konusunda da ciddi dolandırıcılık var. Şu an saysanız çiftlik oyunu tarzında en az 100 oyun vardır ama hiçbiri güven vermiyor, ponzi sistem dediğimiz sistemle ilerliyorlar. Yalnızca çiftlik bank şu an birçok yatırım yaparak güven sağladı ve on binlerce kişi şu an oyunu oynuyor. Dediğim gibi ben riski sevmem. Risk sevenler buradan çok güzel para kazanabilir. Yatırılan 5.500'e bir yılda 12.000 civarı getiri sağlanabiliyor. Bana sorarsan henüz 2 senesini bile tamamlamamış oyuna yatırım yapmayın. Oyuncularıyla ıslak imzalı sözleşme yapıyor ve 50 milyon civarındaki parayı oyuncularını korumak için köşeye atmış durumda ama dediğim gibi, ben risk sevmem. Oyun patlarsa ağlayacağınız paraları yatırmayın. Karar sizin.

E-ticaret: Her alanda e-ticaret sitesi açıldı. İkinci el, elektronik, tesettür, iç giyim, organik ürün, çiçek, kitap...vs aklına ne gelirse. "Çok farklı bir ürünüm var, internette yok ya da az sayıda ve bu ürün talep görür" veya "reklam için çok param var" diyemiyorsanız artık e-ticarette bir yer edinmek de zor.

Makale Yazma: Kaleminiz kuvvetliyse, kelimelerle oynamayı seviyorsanız, cümle mühendisiyseniz web siteleri için makale yazıp bunları iyimakale.com gibi sitelerde veya buradaki gibi wm platformlarında satabilirsiniz. 100 kelimesi en az 1 en çok 2 tl olduğu düşünüldüğünde, günde 2000 kelime üretseniz ayda en fazla kazanacağınız yaklaşık 1000 lira olduğundan pek memnun edici bir seçim değil. Harçlığa ihtiyacı olmayanlar için tabi. Ayrıca orta düzeyde yazarsanız yazdıklarınızı satabileceğiniz de garanti değil.

Blogculuk: Aynı e-ticaret siteleri gibi burada da neredeyse her konuda bir site var. Niş bir kategoride çok kaliteli bir site çıkarırsanız veya özgün bir sosyal platform ortaya koyarsanız başarılı olma ihtimaliniz daha fazla. Diğer türlü para kazanmanız en az 1 seneyi bulur. Onun da garantisi yok.

Web Tasarım:
Hazır CMS sistemleri geldi web tasarım Türkiye'de yalan oldu. Çok kaliteli işler çıkartmadıktan sonra bunda da Türkiye'de artık çok para kazanmak zor. Kazananlar var ama bunlar zamanında yer edinenler.

Youtube: Evet, youtube ile orijinal bir fikriniz varsa, özgün ve benzersiz hareketlerle güzel paralar kazanabilirsiniz. Spamciler kızmasın ama aman param kesilecek mi aman kanalım kapanacak mı diye ay boyu düşünmektense ilk başlarda kazanmama gerek yok deyip özgün ilerleyip zamanla kazanabilirsiniz. İnsanlar artık okumayı sevmiyor. Foto ve videolar daha ilgi çekici geliyor. Aman para kazanmak için pc'ye kafa atma videoları gibi saçmalıklara girişmeyin. Bir Barış Özcan olabilirsiniz.

Mobil Yazılım:
Evet, gelecek mobilde. Türkiye'de kaliteli mobil yazılımcılara hala çok ihtiyaç var. Mobil yazılım için Türkçe kaynakların hala oldukça sınırlı olması bunu kanıtlar nitelikte. E nasıl üst düzeyde öğreneceğim diyorsanız ingilizce videoları izleyeceksiniz. Şu an için üst düzey anlatan Türkçe videoya rastlamadım.

Daha birçok şey var ama en çok uğraşılan aklıma gelen şeyleri yazayım dedim. Şimdi çok param var ama ne yapacağımı bilmiyorum diyenler için birkaç tavsiye vereyim. Arkadaş para kazanmak için ne internet bilgisayar gezinip gezinip duruyorsun? Amerika'da olsan neyse... (Buradan İdris Usta USA'ya sevgiler) Türkiye'de para kazanmak isteyenler için en iyi alan arsa alıp satmaktır. Ne altın alıp pusuya yatmak, ne borsadaki kağıtları teker teker incelemek ne iddiada para saçmak... İzmir'in gelişen bir yerinde geçen sene 220 bine arsa aldık şimdi arsanın değeri 320 bine çıktı. Bu sadece bir senede. Tüm Türkiye'de gelişmeye müsait olan yerleri araştırıp buralara yatırım yapın. Türkiye'de ( şu an için) en güzel para topraktır, toprak da en güzel paradır. Risksiz. Değeri düşmüyor. Sürekli artıyor. Bunu hiç aklınızdan çıkarmayın. Bir gün paranız olursa hemen değerlenecek arsa arayın. Sanatçılar bile hep gayrimenkule yatırım yapıyor.

Onca şey okudum nereden para kazanacağımı bulamadım diyorsan düşünmüyorsun demektir. Bu dünyada para kazanmak için ya Fleming gibi tesadüf sonucu şans eseri bir şey bulacaksın, ya da düşüneceksin plan proje yapacaksın araştıracaksın. Burada kimse sana şu konu hakkında şu şekilde şunları yaparak youtubeda videolar çek hemen kazanmaya başlayacaksın demez. Çünkü fikri varsa kendi yapar.

Hiç yorum yok