Header Ads

Windows 10 Başlık Çubuğunun Rengi Nasıl Değiştirilir

Windows 10 Başlık Çubuğunun Rengi Nasıl Değiştirilir

2015 yılının sonlarında yeni işletim sistemi Windows 10'u duyuran Microsoft, geride bıraktığımız Temmuz ayının son günlerinde de Windows 10 işletim sistemini ücretsiz olarak Windows 7 ve Windows 8.1 işletim sistemine sahip kullanıcıların hizmetine sunmuştu. Windows 7 ve Windows 8.1den ücretsiz yükseltme seçeneği ile Windows 10'a geçen kullanıcıların sayısı çok kısa sürede milyonlara ulaşmıştı. Tüm bu olanlara genel bir açıdan bakarak söyleyebiliriz ki Microsoftun yeni stratejisi tutmuş gibi görünüyor.

Microsoftun bundan sonraki amacı tüm kullanıcıları tek bir platform, yani Windows 10 üzerinde toplamak olacak. Windows 10un günümüzdeki kullanım oranlarına bakarak söyleyebiliriz ki Microsoftun bunu yapması hiç zor değil.

Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarını Windows 10'a taşımaya çalışan Microsoft en zorlu sınavı Windows 7 kullanıcıları karşısında verecek. Windowsun en iyi ve en kararlı sürümlerinden biri olan Windows 7'den Windows 10'a kullanıcıları taşımak için Microsoftun bayağı bir çaba sarf etmesi lazım.

Windows 8.1 kullanıcıları zaten yeniliklere açık olduğundan Windows 10'a geçmekte tereddüt etmediklerinden Microsoftun işi Windows 8.1 kullanıcıları karşısında oldukça kolay.

Tüm bunlar bir kenara, asıl konumuza dönmemiz gerekir ise bu yazımızda sizlere Windows 10da renk ayarlarını nasıl yapacağınızı anlatacağız.

Windows 10 Başlık Çubuğunun Rengi Nasıl Değiştirilir?

Masaüstüne sağ tıklayın ve Kişiselleştir seçeneğine tıklayın.
Açılan pencereden Renkler sekmesine geçin.
Renkler sekmesinin altına yer alan başlangıç, görev çubuğu, işlem merkezi ve başlık çubuğunda renk göster seçeneğini aktif hale getirin.

Hiç yorum yok