Header Ads

Adsense İpuçları - Ana Sayfadaki Reklamlardan Daha Çok Gelir Elde Etme




Google Adsense reklam platformu wbmasterlar tarafından en çok tercih edilen ve en güvenilir reklam platformlarının başında gelmektedir. Webmasterların en büyük gelir kaynağı olan adsense reklam barındıran sitelerimizde kural ihlali yapmadan nasıl verimliliği arttırabiliriz, bu yazımızda anasayfadaki reklamlardan daha çok kazanma ve ziyaretçilerin daha uzun süre sitemizde kalmasını sağlamayı hedefleyen stratejilerimizi siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.


Daha fazla gelir etmek için yapılması gerek en önemli işlemlerden biri ziyaretçilerin sitemizde geçirdiği süreyi ve gezdikleri sayfa sayısını maksimum seviyeye çıkarmaktır. Anasayfada 3 adet reklam birimi kullanan sitelerde ziyaretçilerin hemen çıkma oranı (ilk 30sn'de siteyi terkeden ziyaretçiler) %60-80 arasında iken, 1 adet reklam birimi kullanan sitelerde bu oran %50 değerinin altında seyretmektedir. Bu yüzden anasayfada 1 reklam birimi, ve konu içinde 2 adet reklam birimi webmasterlar tarafından en çok tercih edilen reklam yerleşimi olmaktadır.



Şimdi gelelim yazımızın esas can alıcı sorusuna; "Ziyaretçilerimizi rahatsız etmeden gelirimizi nasıl arttırabiliriz?"

Bu sorunun yanıtı birçok webmaster tarafından bilinmeyen, sadece anasayfada reklam gösterilmesini sağlayan kodlamada gizlidir. Bu kodlama ile ana sayfamıza yerleştirdiğimiz üçüncü reklam kodu diğer sayfalarda görünmeyecek, sayfanın üstündeki reklamların ise daha fazla tık başı gelir sağlayan reklamlardan çıkmasına neden olacaktır.

Anasayfamızda üç adet reklam kodu yerleştirdiğimizde tık başı en fazla gelir getiren reklam en üstte çıkarken, tık başına daha az veren reklamlar sırası ile sayfanın aşağısına yerleştirilen alanlarda çıkmaktadır.

Sadece anasayfada görünür yapacağımız ve sitenin alt tarafına ekleyeceğimiz bir reklam kodu ile, sitenin üst taraflarındaki diğer iki reklam kodunda daha çok tık başı gelir sağlayan reklamlar görüntülecektir.

Aşağıdaki kodları sitelerinizin index.php dosyasında uygun yere (footer dosyasına eklenmesi daha hedefe uygun olacaktır) eklerseniz, bu reklam birimi sadece anasayfada gözükecektir. Bu sayede altlara ekleyeceğimiz bu yeni kodda daha az kazandıran reklamlar gözükecekken, üstte çıkan ve tıklanma potansiyeli çok daha yüksek olan reklamlarımızdan tık başına gelirimizi arttırmış olacağız. Reklam birimini altlara yerleştireceğimiz içinde ziyaretçilerimizin göz zevkine zarar vermemiş olacağız.

Bu kodu eklemeniz için en uygun yer footer dosyası diyebiliriz. Sitemizde sayfa numaralarının olduğu kısmın hemen altına eklenecek 728*90 boyutlarında bir reklam birimi hem ziyaretçilerimizin göz zevkini bozmayacak hemde sayfanın üstlerinde çıkan reklamların tık başına daha çok kazandıran reklamlar olarak çıkmasını sağlayacaktır. Yazı başına iki adet veya bir adet yazının başına ve bir adette sonda olmak üzere yayınladığınız reklam birimlerinizde hiçbir değişiklik yapmanıza gerek kalmadan, anasayfadaki reklamlarınızdan daha çok kazanmış olacaksınız.


İndex sayfasına sitedeki kodu eklemelisiniz:

"

eğer sadece anasayfanızda(/page/2/ gibi ikincil sayfalarda gözükmesin) reklam veya yazı göstermek istiyorsanız, temanın index.php dosyasında uygun yere:

<?php if(is_home() && $post==$posts[0] && !is_paged()) { ?>
Yazı ya da reklam kodu buraya
<?php } ?>

kodunu ekleyin.


"
Aynı kodu eğer isterseniz "home" yazısı yerine "category" yazarak, sadece anasayfada değil, kategorilerde de gözükmesini sağlayabilirsiniz. Anasayfa kadar kategorilerde de ziyaretçiler daha eski yazılara ulaşmak için sitelerimizde alt tarafta bulunan sayfa numaralarına tıklamaktadırlar. Bu sayede yeni reklam birimimizide görmelerini sağlamış oluruz kategori sayfalarımızda da.

Hiç yorum yok