Header Ads

Kanseri Tespit Eden Saat Geliyor


Kanseri Tespit Eden Saat Geliyor

Bir zamanların dev mobil cihaz üreticisi olan Nokia kanseri önceden belirleyecek saat projesini duyurdu. Teknoloji dünyasında büyük yankı uyandıran saat tıp dünyasında çığır açacak yenilikler vaat ediyor.

Teknolojideki gelişmeler insanların yaşam düzeyinde ciddi anlamda iyileştirmeler yapmaya devam ediyor. Teknoloji insan hayatını kolaylaştırdığı gibi sağlık konusunda da hayatımızı etkileyecek önemli faydalar sağlıyor. Nokia CEO'su olan Rajeev Suri yaptığı basın toplantısında akıllı saat gibi giyilebilir teknolojilerin insan sağlığı açısından hayati önemi olan kanser gibi hastalıklarda önceden tespit sistemi konusunda çalışmaları olduğunu duyurdu. Çok uzak olmayan bir gelecekte giyilebilir teknolojiler hayatımızda daha büyük öneme sahip olan sağlık yardımcıları olacağa benziyor.

"KANSER HASTALIĞI ERKEN TEŞHİS EDİLEBİLİR"

İsviçre'de düzenlenen Dünya Ekonomik Forum'unda basın toplantısına katılan Nokia CEO'su Suri, geliştirilecek minyatür tarayıcılar sayesinde insan vücudundaki kanser oluşumlarının aylar öncesinden tespit edilebileceğini savundu.

Nokia'nın sağlık sektörünü ilgilendiren teknolojik yatırımlara önem verdiğini söyleyen Rajeev Suri, duyurduğu bu teknolojinin ilk elden tüketici odaklı olmadığını sağlık sektöründe hayati önemi olan teşhis/tedavi aşamasında kullanabileceği belirtti. Teknoloji sağlık konusunda en büyük yardımcımız olacağa benziyor.

1 yorum:

  1. Giyilebilir teknolojilerde sıra çantalara ne zaman gelecek merak ediyorum. Hem promosyon ürün verenlerde promosyon çanta dağıtabilirler oldukça rağbet görecektir bence.

    YanıtlaSil