Header Ads

Windows 8 ve 8.1 Hataları

Windows 8 ve 8.1 Hataları

Microsoft firmasının çıkarmış olduğu 2013 yılının ekim ayında yeni yazılımını tüm Windows kullanıcılarına ücretsiz sunmuştu. Windows store’dan işletim sistemini indirmek için büyük bir avantaj sağlamıştı. Birçok yeni Pcler’de önyüklü olarak Windows 8 ve 8.1 olarak piyasada satışa verilmişti. Ne yazıkki o yıllardaki ilgi şimdi nefrete dönmeye başladı kullanıcılar Windows 8 veya 8.1 yerine Windows 7 kullanmayı hatta cihazının performansı düşük olsa dahi Windows 10 daha etkili bir bileşim sağladığını iddia etmeye başlandı. Sürekli güncelleştirme isteyen yazılım ve ardından hata kodu almak kullanıcıların gerçekten başına bela olmaya başladı. Günümüzde firmanında yazılımsal olarak pc’lere çok destek vermediğini örnekleriyle görmekteyiz. İşte belli başlı örneklerden birkaç tanesi şu şekildedir.

HATA: Error Code 1603 Windows 8.1 

Bu hata genelde kayıt defterinde yapılan değişiklik veya bozulduğunu Virüs veya kötü amaçlı yazılımlar windowsun dosyalarına erişim sağlayıp sildiğini yada Windows 8.1 yazılımın eksik indirilmesi ve kurulmasından kaynaklandığını göstermektedir.

Çözümü: Kayıt defteri girdilerini öncelikle onarmamız gerekmektedir. Eğer var ise bilgisayarımızın kötü içerikli dosyalarını ve sistemsel hatalar veren kısımlarını disk taraması yapmalıyız.Sonraki iş ise disk temizleme kısmına geliyor.Bunuda yaptıktan sonra sistem dosya denetleyicisiyle kontrol edip Antivirüs ile temiz bir kaldırma yapabiliriz

HATA: Error Code 0X40017 Windows 8.1

Genelde Windows’un çalışmasını aksatıp fare ve klavye işlevlerinde donma yaşatmaktadır.Windows’u başlatma kapatma sistemi kilitleme gibi durumlar göstermektedir.

Çözümü: Sistem değişiklerini geri alarak Windows sistem geri yükleme ekranından hatanın oluşumundan bir önceki tarihe alabiliriz.Kullanmakta olduğumuz Windows güncellemelerini kaldırıp tekrar tümünü yükleyerek temiz bir Windows yüklemesi gerçekleştirmiş olacağız.

Hiç yorum yok