Header Ads

Raspberry Pi Nedir

Raspberry Pi Nedir

Raspberry Pi el boyutunda tasarlanmış gerçek bir bilgisayardır. Raspberry Pi tüm dünyanın kullanabilir şekilde olup,programlama yapıp film izleyip müzik dinleyip ofis işlerinizi rahatlıkla yapmanızı sağlayan hem ucuz hemde yer kaplamayan teknoloji ile önümüze gelmektedir.

Raspberry Pi 3 modeli olan en donanımlı serisi,monitör veya televizyon bağlayıp görüntü verir.Ofis programlarını kullanabilir, İnternette surf yapabilir ve yüksek çözünürlükte film bile izleyebilirsiniz. Bu modelde olan wi-fi ve bluetooth özellikleri sayesinde kablosuz bir şekilde cihazlara bağlanıp keyfinize bakabilirsiniz. En avantajlı kısmı olan cihazın kredi kartı büyüklüğünde olup her an cebinizde veya çantanızda cep telefonu gibi taşıyabilirsiniz.

Özellikleri

Teknik özelliklere bakmak gerekirse 64 bitlik Quad-Core ARMV8 işlemciye sahiptir ve 1.2 Ghz’lık saat hızı vardır. 1 Gb Ram bellek mevcuttur. 4 adet USB 2 olup 1 adet HDMI mevcuttur. Ayrıca 4 uçlu Stereo çıkışı ve Composite video çıkışı vardır. Kamera bağlantısı için CSI kamera portu, 7 Inc dokunmatik ekran için DSI ekran portu, Micro Sd soketi, Güç ve aksiyon ledi dahi vardır. Önceki sürümüne göre güçlendirilmiş 2,5A kadar destekleyen şarj bulunmaktadır.

Puan

Satın alınan üründe müşteri yorumları gayet başarılı bir şekilde ilerlediğini görmekteyiz. 5 yıldız değerlendirmelerinde en düşük 4.9 derecelerde stabil olarak durmuştur. Wi-fi ve Bluetooth özelliği müşterilerin en çok işe yarar kısmı olduğunu söylemektedirler. İster Android İster Linux İster Windows yazılımını kurup dilediğiniz işinizi rahatlıkla yapmanıza katkıda bulunuyor. Şimdi yazılımcıların yeni projelerinin gelmesini bekliyor.

Hiç yorum yok