Header Ads

Blogger Açılır Menülü Kategori Oluşturma 2015


Blogger tabanlı web siteleri kendi şablonlarında kategori kısmı bulundurmamak ile birlikte birkaç basit ayarlama ile etiketlerinizi kategori haline getirebilirsiniz.

Aşağıdaki linkte Hürriyet tarafından hazırlanan bumhaber sayfasında temel olarak kategori oluşturma aşağıdaki resimde detaylı olarak anlatılmış. Linkteki makalede temel olarak kategorilerin nasıl oluşturulacağını inceleyebilirsiniz.

http://bumhaber.hurriyet.com.tr/2015/03/blogspotta-nasil-kategori-olustururuz/

Eğer sitenizde özel tasarım bir şablon kullanıyorsanız bu şekilde etiketlerden tema oluşturmak yerine özel temanınız şablon html kodlarını düzenleyerek kategori oluşturabilir veya temanızda İngilizce olarak verilen kısımlar var ise yine şablon sayfanızdan Türkçeye çevirebilirsiniz.

Adım 1 - Blogger Şablon Ayarları ve HTML Kod Düzeltme

 


Açılan sayfada sitenizin şablon html kodları görünecektir. Burada CTRL+F tuşlarına basarak arama yapabiliri ve temanızda bulunan mevcut kategorinin adını arayabilirsiniz. Mevcut kategori isimlerinizi bulduğunuzda istediğiniz kısımları aşağıdaki gibi Türkçeleştirebilir veya değiştirebilirisiniz.

Aşağıdaki resimdeki kırmızı çerçeve içine aldığımız kodu kullanırsanız resimde görüldüğü gibi tek bir kategori oluşturmuş oluruz. Mavi çerçeve içine aldığımız kod ile ise alt kategorilerinde olduğu aşağıya doğru açılır vaziyette bir kategori sekmesi oluşturabilirisiniz. Kodlarda tek yapmanız gereken url kısımlarında kendi site url yani adres satırlarınızı kopylamanız, açıklama kısımlarına ise kendi kategori kodlarını yazmanızdır.



Aşağıdaki kodları kendi sitenize göre düzenleyerek tek bir ana kategori yada aşağıya doğru açılan kategori oluşturabilirsiniz.
<li><a href='http://tiklaindirin.blogspot.com.tr/search/label/haber'>Gündem</a></li>

<li><a class='sf-with-ul' href='http://tiklaindirin.blogspot.com.tr/search/label/Android%20Oyun'>Android Oyun</a>
<ul class='sub-menu'>
<li><a href='http://tiklaindirin.blogspot.com.tr/search/label/hile%20mod%20apk'>Hileli Mod</a></li>
<li><a href='http://tiklaindirin.blogspot.com.tr/search/label/sava%C5%9F%20apk'>Savaş</a></li>
<li><a href='http://tiklaindirin.blogspot.com.tr/search/label/spor%20apk'>Spor</a></li>
<li><a href='http://tiklaindirin.blogspot.com.tr/search/label/strateji%20apk'>Strateji</a></li>
</ul>

Hiç yorum yok