Header Ads

Bill Gates: 30 Milyon Kişi Ölebilir

Bill Gates'ten Şok Eden Açıklama: 

30 Milyon Kişi Ölebilir

Dünyanın gelmiş geçmiş en zenginleri listesinin zirvelerinde yer alan ünlü isim Bill Gates flaş bir açıklama ile haber merkezlerine konu oldu. Daha önce bilgisayar dünyasından haberler ile görmeye alışık olduğumuz ünlü isim bu kez sağlık sorunları ile ilgili yaptığı açıklama ile gündeme geldi.

Bill Gates, Massachusetts Tıp Derneği ile birlikte New England Tıp Dergisi'nin düzenlemiş olduğu etkinlikte çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kurmuş olduğu Microsoft firması ile tüm dünyaca tanınan bir isim olan Bill Gates, ilerleyen yıllardaki (10 yıl gibi bir süre içerisinde) 6 ayda 30 milyon kişiyi öldürebilecek şiddette salgın hastalıkların yaşabileceğini söyledi.

Microsoft’taki yöneticilik vazifesinden ayrıldıktan sonraki süreçte kendine ait yardım vakfına ve diğer sosyal sorumluluk projelerine kendini adayan Bill Gates, dünyada meydana gelebilecek felaketlere dikkat çekmek için mücadele vermeye başlamıştı. Yaptığı dikkat çekici konuşmalar ile bazı sorunları göz önüne getirmeye çalışan Gates, alışıldığı gibi yine oldukça ilginç bir açıklama yaptı.

İnsanların olaylara karşı her zaman iyimser olarak yaklaştıklarını ve dünyanın birçok yerinde fakirlik kaynaklı hastalıkların bittiğini düşündüklerini aktaran Bill Gates, “Dünyanın çok ilerlemediği bir alan var. Bu pandemik hastalıklar. Dünya nüfusu arttıkça ve insanlık doğanın içinde yaşadıkça yeni patojenler her zaman ortaya çıkacak. Bazı insanlar ve küçük gruplar, bir gün gelecek ve silah olarak hastalıkları kullanacaktır.” açıklamasını yaptı.

Devletlerin gizli veya açık olarak sürdürdüğü biyolojik silahlar üzerine yaptıkları yatırımlara dikkat çeken Bill Gates, dünya devletlerinin yaklaşık 30 milyon insanı öldürebilecek silahlar yapmakla meşgul olduklarını belirttikten sonra şunları ekledi: “Biyolojik tehditler söz konusu olduğunda, bu aciliyet duygusu eksik. Dünya, savaş için hazırladığı aynı şeyleri ciddi bir şekilde pandemik hastalıklar için de hazırlamalı.”

Hiç yorum yok