Header Ads

ODD Yılın En İyi Otomobilleri Belli Oldu



Geçtiğimiz yıl 2015in en iyi otomobilleri 48 markayı çatısı altında buluşturan ODD Satış ve İletişim ödüllerinde belli oldu. 2015 Gladyatörleri töreninde dağıtılan ödüller geçtiğimiz yıl en çok hangi marka ve model araçları tercih ettiğimizide ortaya çıkardı.

1 Milyonu Aşkın Otomotiv Satışı Gerçekleşti

2014 yılına göre hatrı sayılır bir rakamla satışların arttığını belirten ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, tahminlerine göre kolay bir yıl olmayacak 2016da Türkiye ekonomisinin büyüyeceğine inandığınıda dile getirdi.

Bayraktar, 2015 yılında hafif ticari araç ve otomobil pazarının %26.1 büyüyerek 968 bin 17 adetlik satışın gerçekleştiğini söyledi ve şöyle devam etti:

Bunun 242 bin 421 adedini yüzde 34,42lik büyümeyle hafif ticari araç, 725 bin 596 adedini ise yüzde 23,54lük büyümeyle otomobil satışları oluşturuyor. Otomobil ve hafif ticari araç pazarının toplamına baktığımızda 1 milyona çok yaklaştığımızı görüyorsunuz. Bu sonuca, henüz resmi olmamakla birlikte yaklaşık 40 bin adetlik ağır vasıta satışını da eklediğimizde toplam otomotiv pazarının nihayet 1 milyon çıtasını aşarak, yaklaşık 1 milyon 8 bin adet civarında gerçekleştiğini görüyoruz. Her vesileyle söylediğimiz gibi aslında ülkemiz otomotiv sektörünün potansiyeli bunun daha da üzerinde, umarım ki sektörümüzü hep birlikte daha da ileriye götüreceğiz.

Toplam 19 Dalda Ödüller Verildi

Satış ve iletişim kategorisi adı altında toplamda 19 dalda ödüller verildi.

Satış Ödülleri

En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası: KIA
En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli: Ford Tourneo Courier
En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası: Ford
En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası: Infiniti
En Çok Satılan Otomobil Modeli: Fiat Linea
En Çok Satılan Otomobil Markası: Volkswagen
En Çok Satılan Otomobil ve Hafif Ticari Araç Markası: Volkswagen

Hiç yorum yok