Header Ads

Ekran Kartları ile Anakartlar Artık Bir Arada



Son zamanlarda yapılan araştırmalarda da görüldüğü gibi, mobil platformun artan popülerliği nedeniyle bilgisayarlara olan ilgi artık eskisi gibi değil. Çoğu bilgisayar işlemini yapan telefonlar hemde iletişim alanında kullanılabildiği için kullanıcıları kendisine çekmeyi rahatlıkla başarıyor. Bilgisayar şirketleri ise bu durumu aksine çevirmek isterken farklı şeylerde denemek durumunda kalıyorlar. Buna verebileceğimiz en iyi örnek ise artık ekran kartı ile anakartı birleştiren Asus ve MSI şirketleri donanımları tek parça halinde satmış oluyor.

Asus'un bu stratejiyi 2015 yılı başlarında geliştirmesi, şirkete sadece Çin'de 2 milyon sattırdı. Yıl sonuna kadar da küresel olarak 10 milyon adet satış hedeflendi. MSI'da aynı stratejiyi uygulayarak Çin'de her geçen gün satış adetlerini yükseltiyor.

Sadece nüfusuyla Avrupa pazarına eş değer olmasıyla birlikte, kullanıcıların teknolojik farklılıklara çok daha çabuk alışabilmesi, Çin'in teknoloji şirketleri tarafından odak noktası olma sebebi olabilir.

Hiç yorum yok