Header Ads

Fortnite nasıl oynanır?

 Fortnite nasıl oynanır?


Günümüzün en çok oynanan online FSP oyunlarından birisi olan Fornite isimli harika oyunu mutlaka birkez de olsa duymuşsunuzdur. Peki bu oyun nasıl oynanıyor; neyin nesidir bu Fornite gelin yazımızın devamında detaylı olarak inceleyelim arkadaşlar;

Öncelikle Fortnite indir işleminden sonra oyunu bilgisayarınıza kurarak, Fortnite’a ilk adımınızı atabilirsiniz. Diğer Battle Royale oyunlarından gerektiğince değişik dinamikler sahibi olan Fortnite’ı kavramak amacıyla ilk olarak Battle Royale nedir bozukluğun cevabını vermek gerekir.

Battle Royale, yarışmacıların ya da oyuncuların bir adaya ya da bölgeye atılmasıyla başlar. Onlarca karakter aynı noktaya ellerinde hiçbir şey yokken düştükten sonra çevreden silahlar ve yardımcı malzemeler bularak, rakiplerini egale etmeye çalışırlar. Amansız mücadelenin sonucunda sona kalan oyuncuysa oyunu kazanmış olur.

Fortnite Battle Royale modu ise bu mantık üstüne kurulmuş durumda. Otobüsten dilediğiniz noktaya atlamanızla oyun başlarken, indiğiniz yerde elde ettiğiniz silahlarla oyuncuların peşinden koşmalısınız. Rakiplerinizi egale eder iken, aynı vakit daralan ölüm bölgesinden kaçmalı ve sıksık oyunun içersinde olmalısınız.

Fortnite’ı başka oyunlardan ayıran bir başka özelliği ile ortamında barındığı craft sistemidir. Çevreden topladığınız materyallerle duvar ev ya da buna benzer şeyler inşa edebiliyorsunuz. Böylece rakibiniz size ateş eder iken çevrenize duvar örebilir ya da daha iyi görüş açıları amacıyla kuleler oluşturabilirsiniz.

Fortnite nasıl kurulur?

Fortnite indir dedikten sonra tarayıcınızdan indireceğiniz kurulum dosyasına çift tıklamak amacıyla ilk kurulum işini geçebilirsiniz. Kurulumu tamamladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda ilk olarak bir hesap oluşturmalısınız.

Hesap oluşturma işinin tamamlanmasının sonrasındaysa Fortnite’a ismim atarak, dünyanın en çok oynanan oyunlarından bir tanesine ilk aşaması atmış olabilirsiniz.

Hiç yorum yok