Header Ads

Telefondan Koku Göndermek Mümkün mü?



Teknolojinin hızı, bütün gün içerisinde bulunanları dahi şaşırtıyor. İnsanın aklına gelebilecek olan, telefondan koku göndermek mümkün mü? sorusu da kısmen de olsa cevaplanabiliyor. En azından şu an için üzerinde çalışıldığını paylaşmış olalım ve detaylara geçelim.

Harvard Üniversitesi tarafından; öğrencilerinin üzerine çalıştığı bir projeye, telefonlardan birbirlerine koku gönderebilme özelliğinin uygulanması için destek olunduğu bilgisi, heyecan oluşturdu. Bir Fransız Şirketi üzerinden alınan destek sayesinde, araştırmanın çok daha detaylı bir şekilde ilerlediğini ifade eden yetkililer, telefondan koku gönderme konusunda iki telefon arasında da aynı sistemin işliyor olmasının gerektiğini vurguluyor. Koku paylaşımı ile birlikte doğru kokunun iki telefon içinde anlaşılabilmesinin Android işletim sistemi ile destekleneceği de belirtiliyor. Gönderilen kokuya göre bir sembolün iki tarafta da görünmesi, bu teknolojinin gelişmesi ile mümkün hale gelecek.
Yediğiniz yemeğin kokusunu Instagram ya da diğer paylaşım kanallarından göndermek için tek tuşa basmanız yeterli hale geldiğinde, sanal paylaşımların ciddi anlamda yol kat ettiğini de görmüş olacağız. Henüz araştırmalar ve geliştirme çalışmalarının devam ettiği ve herhangi bir gelişmede, teknoloji meraklılarının haberdar edileceği de verilen bilgiler arasında.

Hiç yorum yok